Despre noi Închiriază point Calendar Restaurant & bar Ro En
Despre noi Închiriază point Calendar Restaurant & bar
nova Producţii Point Noutăţi contact Ro En

Stelarc - Workshop

Extreme Bodies to Virtual Selves: Sumo, Butoh, Performance Art and Phantom Flesh

Stelarc - Workshop

Point // 21.04.2018 // 11:00 - 14:00

Atelierul va pune în discuție conceptul de „corp ca obiect” aflat printre alte obiecte asemenea, cum ar fi mașini de calcul, sisteme informatice și algoritmi, care se manifestă simbiotic într-o ontologie alternativă.


În mod convențional, corpul este un aparat biologic care devine operațional, interactiv și conștient în mediul în care se desfășoară, iar pielea este granița dintre sine și restul lumii. Realitățile prezentului impun însă o nouă definiție a corpului și modului în care acesta funcționează într-un teren puternic tehnologizat. Corpul își depășește limitele fizice și se manifestă dincolo de spațiul concret pe care îl locuiește.  Navigând într-un univers imersat în abstracție, care îi subminează subiectivitatea, corpul adoptă dispozitive care îi extind posibilitățile și îl transformă într-o „himeră contemporană alcătuită din carne, metal și cod”.


BIO

Stelarc este un pionier al augmentării corporale prin intermediul tehnologiei, dezvoltând încă din anii ‘70 lucrări care cercetează extinderea capacităților corpului uman și reproiectarea sa sub forma unor arhitecturi anatomice alternative.  Și-a adăugat chirurgical o ureche în brațul stâng care va putea transmite prin internet sunetele percepute, a dezvoltat o lucrare site-specific în propriul corp - o sculptură dinamică inserată în stomac și a susținut performance-uri cu extensii corporale robotizate ca Exoskeleton sau Third Arm. Stelarc este în prezent cercetător emerit la School of Media, Creative Arts and Social Inquiry, Curtin University, iar în trecut a desfășurat o intensă activitate academică în Europa și America. Printre distincțiile primite se numără premiul Ars Electronica „Hybrid Art” și Australia Council’s Emerging and Experimental Arts Award. Lucrările artistului sunt expuse permanent la Scott Livesey Galleries, în Melbourne.Termeni și condițiiPolitică cookiesPolitică de confidențialitate