About us Venue hire Calendar Restaurant & bar Ro En
About us Venue hire Calendar Restaurant & bar
nova Point productions news contact Ro En

Tangaj Dance

Performance: Birdville

Tangaj Dance

Point // 20.04.2018 // 19:00 - 20:00

Coregrafie: Simona Deaconescu

Dansatori: Denis Bolborea, Alexandra Bălășoiu, Cosmin Vasile, Eliza Trefas

Multimedia & Platforme interactive: KOTKI Visuals / Sound design: Denis Bolborea

Scenografie: Andreea Simona Negrilă

Birdville este un oraș virtual utopic, populat de oameni hibridizați, îmbrăcați cu corpuri augmentate, care trăiesc într-o lume generată numeric. Fiecare mișcare a lor dă naștere unui algoritm vizual și sonor, care se modifică în timp real. Cuvintele și mișcările celor patru performeri rămân suspendate în spațiu și timp, într-un loop infinit. Se comunică pe un teritoriu tranzitoriu și contingent al emoțiilor incerte. Corpul este în conflict cu sine însuși, se detașează de spațiul natural până la negarea propriei materialități. Totuși, el își conectează sinapsele cu lumea sonoră, vizuală și numerică, în speranța de a se regăsi și de a-și recoagula particulele în spațiul virtual.


Spectacolul și-a început traseul în studiourile Battery Dance Studio din New York, unde coregrafa Simona Deaconescu a fost rezidentă în 2014. O primă variantă Birdville a avut premiera în cadrul eXplore dance festival 9 și a fost invitată ulterior la Ars Electronica Deep Space în cadrul Lange Nacht der Bühnen în Linz și la Istanbul în cadrul festivalului Art Dialogues.


În cadrul NOVA Tangaj Dance Collective prezintă în premieră o nouă variantă a spectacolului, creată special pentru hub-ul cultural POINT, care continuă cercetarea realizată de colectivul artistic Tangaj Dance în domeniul dansului și tehnologiei.

BIO

Tangaj Dance Collective este o companie de dans contemporan din România, bazată în București, fondată în anul 2013 de coregrafa Simona Deaconescu. Lucrările Tangaj Dance explorează o lume incertă, creând un spațiu al confluențelor, la granița dintre rațional și irațional. Creează spectacole science fiction, filme de dans site specific și ateliere de dans contemporan și tehnologie. Stilul Tangaj este caracterizat de o fizicație extremă, bazat pe manipularea vitezei și o deconectare între corp și procesele cognitive, văzute ca două entități care pot lucra separat.Terms and conditionsCookie PolicyPolitică de confidențialitate