About us Venue hire Calendar Restaurant & bar Ro En
About us Venue hire Calendar Restaurant & bar
nova Point productions news contact Ro En

Venelin Shurelov -

Performance: ROTOR / Lecture: Mythos, Logos & SubHuman Theatre

Venelin Shurelov -

Point // 21.04.2018 // 19:30 - 21:00

ROTOR - Performance

Venelin Shurelov, creator multimedia, își continuă interesul pentru interacțiunea corpului cu tehnologia și prezintă ROTOR, o compoziție în două etape, aflată la granița dintre performance și instalație. În prima parte artistul construiește sub privirile publicului o mașinărie complexă - un dispozitiv cinetic acționat electro-mecanic, iar în a doua parte corpul artistului devine una cu mecanismul construit, o formă hibridă care se lansează pe o orbită fictivă. Corpul, parțial limitat de funcționalitate, parțial eliberat de imaginație, se mișcă după regulile automaticii, dar este simultan cufundat într-o lume născocită de gând.

ROTOR a fost expus în numeroase spații culturale de referință în ce privește curentul new media, printre care Ars Electronica Center – Deep Space în Linz, Austria.


Mythos, Logos & SubHuman Theatre - Lecture

Teatrul SubHuman este o structură informală pseudo-teatrală, al cărei nucleu este mixul între reflexia societății și empatie, context potrivit pentru a construi o mitologie modernă ca sumă a miturilor și logos-ului, fabuloase și critice, actuale și trecute.  

“Convingerea mea puternică este că artistul trebuie să își construiască propria mitologie, în concordanță cu mediul înconjurător și epoca în care trăiește.” (Venelin Shurelov)


BIO

Venelin Shurelov este absolvent al Masterului Multimedia Set Design la The National Arts Academy în Bulgaria și doctorand cu proiectul “Actorul ca un obiect, obiectul ca un actor.” De asemenea, este fondator al companiei artistice Via Pontica în 2002 - transformată, în 2004, în Subhuman Theatre. Co-fondator si lector full-time al programului masteral “Digital Arts”, National Academy of Arts, Sofia, parte din echipa curatorială DA FEST, International Festival for Digital Art, Sofia, lector al disciplinei de Scenografie la National Academy of Arts, Sofia, artist in teatrul-laborator “Sfumato”, si editor al revistei de teatru “Homo Ludens”.Terms and conditionsCookie PolicyPolitică de confidențialitate