POLARITIES ȘTEFAN STOIANOVICI, ALEXANDRU MARIN, ALEX BADEA

  • [concert jazz]

Ne-am propus să facem tot ce putem astfel încât 2022 să fie un an foarte bun. Sau măcar să sune foarte bine. De aceea, pornim din 19 ianuarie o serie de concerte de jazz. Alături de Pure Jazz (un copil al Pure Indie) și de Laura Benedek (muzician de jazz și curatoare a acestui proiect), aducem pe scena POINT tineri muzicieni din România.

Ne bucurăm că, astfel, le putem oferi artiștilor încă un loc în care să se exprime. Ne bucurăm și pentru că publicul nostru va fi mai aproape de ei și de muzica lor. Începem cu încredere și curaj, cu mintea și urechile deschise și abia așteptăm să-i cunoaștem pe Ștefan Stoianovici, Alexandru Marin și Alex Badea, pe 19 ianuarie, de la 19:00.

Conceptul “POLARITIES” al muzicianului de jazz Ștefan Stoianovici face trimitere la extremele tendințelor stilistice și expresive abordate, dar și la background-urile muzicale diverse ale membrilor ansamblului, ce au să fie reunite pentru prima oară într-o paletă de culori foarte interesantă și originală.

Este vorba de o muzică definită în mod special prin caracterul său organic, manifestat la nivelul limbajui și al procesului dezvoltator, însă menținut într-un context formal foarte atent controlat. Ne propunem, astfel, îmbinarea a două dimensiuni estetice complementare: cea a improvizației și cea a organizării.

Îngrădirea timbrală a ansamblului vine la pachet cu obligația muzicienilor de a explora extensiv posibilitățile instrumentelor, în vederea menținerii interesului muzical și al expresiei personale. Acest avânt al modernității rămâne, totuși, informat și suplimentat de tradiția jazzului și a muzicii occidentale în general.