UITASEM

UITASEM

Categories: Arhiva
Author
admin312
Share
Categories: Arhiva

Author

admin312

Share

UITASEM

  • [spectacol de teatru]

  • Nicholas Cațianis, Edith Alibec, Andrei Raicu

Cu: Nicholas Cațianis, Edith Alibec, Andrei Raicu (muzică live)
Text și regie: Gabriel Sandu
Video: Ana Cârlan
Scenografie: Andra Manea
Muzică originală: Andrei Raicu
Ilustrație: Andrei Popa
Light design: Dragoș Petrișor

„Uitasem” este un show inspirat din povestea reală a unui puști din Galați care a fost izolat de mama sa într-un garaj și crescut să creadă că este reîncarnarea lui Iisus Hristos. Știrea a făcut înconjurul televiziunilor în 2007-2008, apoi arareori s-a mai auzit ceva despre subiect.

Spectacolul ficționalizează și imaginează ce se întâmplă cu viața băiatului după vârsta de 12 ani, când află că este doar un om ca toți ceilalți. O poveste despre memorie, afecțiune, despre lucruri pe care le-am crezut uitate, dar care ne urmăresc mereu. Un coming of age care pornește din Galați, ajunge-n Berlin și face un ultim stop la București.

O poveste despre nevoia noastră de a fi însemnați, despre mesianismul mic de zi cu zi, despre ce rămâne în urma primei iubiri, despre puterea proiecțiilor celorlați asupra vieții noastre.

Oana Stoica, Dilema Veche - "Spectacolul vorbeşte despre vulnerabili şi vulnerabilităţi, despre cum abuzatul devine abuzator sub presiunea unei societăţi care extrage profit din orice, inclusiv din suferinţă. Societatea colcăie de violenţă, sărăcie şi demenţă, sistemul social se află într-o degringoladă deloc poetică, dar textul are pasaje lirice, inclusiv unul despre căprioare, cruzime şi frică, o metaforă a inocenţei asasinate. Ceea ce rezultă este un poem dramatic care analizează, într-o ramă biblică, modul în care sărăcia şi traumele determină traseul individului (religia şi Biserica apar, ca subiecte, şi în altă piesă a lui Gabriel Sandu, Tatăl meu, preotul)."

Textul „Uitasem” a fost premiat în cadrul competiției Focus Drama 2018.

Parteneri Media: VICE România, Scena9, Decât O Revistă, Libertatea

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

[fusion_tb_comments avatar="square" headings="show" heading_size="2" padding="40" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" animation_direction="left" animation_speed="0.3" /]