Despre noi Închiriază point Calendar Restaurant & bar Ro En
Despre noi Închiriază point Calendar Restaurant & bar
nova Producţii Point Noutăţi contact Ro En
Lansăm a treia ediție a Boiling POINT, concurs de proiecte pentru creatorii de teatru

Lansăm a treia ediție a Boiling POINT, concurs de proiecte pentru creatorii de teatru

UPDATE

Cu mare bucurie anunțăm proiectul câștigător al Boiling Point 2020: “Invocarea farmecului” în regia lui Alexandros Raptis!

Mulțumim mult, încă o dată, tuturor celor care au aplicat și juriului format din Oana Stoica și Mirela Petre!


În această perioadă ciudată, tulbure, apăsător de incertă, când avem nevoie de o fărâmă de predictibilitate, de un semn că totul poate reveni la „normal”, anunțăm, cu bucurie și curaj, startul Boiling POINT 2020!

Dacă ai un proiect de teatru pe care îl ții în sertar pentru că încă nu i-ai găsit o “casă” ori un text bun pe care vrei să-l transformi într-un spectacol excelent, alături de partenerii potriviți, înseamnă că trebuie să aplici la acest call! 

Pune pe hârtie o propunere care să respecte criteriile concursului nostru, detaliate mai jos, trimite-o la noi până pe 14 iunie 2020 și poți deveni creatorul următorului spectacol de teatru produs de POINT. 

Câștigătorii Boiling POINT 2019 au fost Edith Alibec, István Téglás, Judith State, cu “A New and Better You”, un spectacol actual, apreciat deopotrivă de critici și spectatori, jucat mai mereu cu casa închisă. 

În urma primei ediții a Boiling POINT, din 2018, proiectele câștigătoare au fost: “Vara în care mama a avut ochii verzi” (concept: Nicoleta Lefter, bazat pe romanul Tatianei Țîbuleac, cu Serghei Chiviriga unic performer) și “My Arm” (de: Tim Crouch, regie: Dragoș Alexandru Mușoiu, cu Vlad Udrescu), bine primite și de public și de oamenii de teatru. 

Ne dorim să descoperim din nou echipe de artiști care vor să aducă pe scenă subiecte puternice, incomode, relevante pentru publicul anului 2020. Ne propunem să producem un spectacol captivant, inteligent, fresh, care ne provoacă și pe noi și pe spectatori. 

Proiectele pe care le așteptăm cu nerăbdare sperăm să fie îndrăznețe, intense, capabile să genereze o multitudine de conexiuni, atât în mintea spectactorilor, cât și între spectactori și creatorii artistici. 


Aplicațiile vor fi alcătuite din:

1. Un argument de maximum 2500 de cuvinte, care să conțină cât mai multe amănunte legate de viziunea și intențiile echipei artistice.

2. Distribuția spectacolului trebuie atașată împreună cu CV-urile și/sau portofoliile membrilor echipei. Echipa creativă trebuie să fie formată din absolvenți de studii superioare de specialitate (cu excepții argumentate).

3. Bugetul de producție poate ajunge până la maximum 12000 euro net. Aplicația trebuie să conțină un buget estimativ, defalcat pe categorii, care să includă cât mai multe detalii legate de costurile de producție (drepturi de autor text / muzică/ video, onorariile membrilor echipei artistice pentru repetiții și premieră, scenografie, costume, echipamente tehnice necesare, etc).

4. În funcție de tipul de propunere, aplicația trebuie să conțină și textul spectacolului, într-o formă finală sau cât mai aproape de final.

5. Nu vor fi luate în considerare proiecte care au fost prezentate anterior și în alte spații culturale din România. Ar fi ideal ca proiectul câștigător să fie creat special pentru POINT. 

6. Ne dorim ca premiera să aibă loc până la finalul anului 2020, însă vom stabili de comun acord perioada de timp pentru repetiții și premieră, ținând cont, evident, de recomandările/restricțiile autorităților. În cazul în care vom fi nevoiți să închidem spațiul și în toamnă-iarnă, amânăm proiectul pentru 2021. De reținut că nu ne dorim și nu vom produce spectacole online. 


Proiectele vor fi trimise la adresa de e-mail: office@pointhub.ro

Dată limită de trimitere este 14 iunie 2020, ora 23:00. Rezultate vor fi comunicate pe 30 iunie 2020. 

Proiectele vor fi evaluate de conducerea POINT, alături de Oana Stoica (critic de teatru) și Mirela Petre (jurnalist cultural). 


* Încurajăm aplicanții să ia în considerare tot spațiul POINT, nu doar sala de spectacole din mansardă. 

Schițe spațiu și detalii tehnice aici


Aplicanții câștigători vor putea aduce modificări argumentate proiectelor, ulterior selecției, în perioada de producție a spectacolului, atâta timp cât aceste modificări nu afectează negativ calitatea proiectului în forma în care acesta a fost evaluat de juriu. Aceste modificări vor fi discutate și agreate cu echipa POINT. Bugetul de producție oferit de POINT NU poate fi depășit și nici nu ne dorim co-producători. 

De menționat și că unii dintre cei care aplică la acest call vor fi contactați pentru a stabili o întâlnire pe Skype/Zoom, cu juriul, în vederea susținerii proiectelor sau pentru lămuriri suplimentare.

Mult succes! [ilustrație de Alexandru Purcărea]
Termeni și condițiiPolitică cookiesPolitică de confidențialitate