About us Venue hire Calendar Restaurant & bar Ro En
About us Venue hire Calendar Restaurant & bar
nova Point productions news contact Ro En
Octombrie, plin

Octombrie, plin

Cu toții avem un program încărcat, alergăm ca niște gheparzi dintr-o parte în alta, coloana infinită de la semafor ne omoară nervii cu fiecare claxon și ajungem acasă epuizați, fără putere să citim, să obținem ceva nou pentru sufletul nostru. Literatura de specialitate numește fenomenul exhausted self, când nu mai avem energie mentală să fim auto-didacți, pro-activi în asimilarea de informații noi. 

Ca un antidot, noi, cei de la Point, ți-am pregătit un vehicol de evadare din sentimentul de auto-culpabilitate când vezi teancul de cărți cărora mereu le răspunzi cu “altădată”. 

Am pregătit o serie de evenimente culturale, mestecate deja până la esențializare, astfel încât tu doar să vii și să le primești, să privești și să asculți. 

Te ferim de rutina job-acasă, te facem să te pupi singur pentru timpul frumos pe care ți l-ai acordat, îți facem cadou teme noi de discuție, inspirație, ca să ții minte cum a trecut săptămâna. 


Pe 10 octombrie avem pentru prima dată pe scena POINT spectacolul lui Florin Piersic jr. - Freak Show. Este sold out, așa că rămâne de văzut dacă te vei mai întâlni cu el la noi sau la alte spații. Oricum, este clar un spectacol de neratat! Aici mai multe detalii.

Pe 11 octombrie aducem pentru prima dată în București spectacolul Social Acceptabil, despre corupție cu toate subtilitățile ei de contaminare cât și încercări de a găsi metode de neutralizare. Vom avea o singură reprezentație, îl aducem tocmai de la Oradea, așa că ar fi păcat să nu ajungi, mai ales dacă ai spiritul civic în sânge. Regizorul și dramaturgul Andi Gherghe vi-l prezintă succinct cât să prindeți gustul de a fi în sală: „În acest spectacolul nu tragem concluzii, nu dăm sentințe, nici măcar nu tragem un semnal de alarmă. L-am construit din cazuri reale, povestite de oameni, trăite de noi.Prezentăm fapte, așa cum sunt ele. Ne place, nu ne place, asta e România. Putem să acceptăm asta?” Andi Gherghe

Pe 13, 14, 20 și 21 octombrie te așteptăm la un super atelier de caligrafie cu Sorin de la Bine Scris. Vei învăța cum se folosește un toc cu peniță lată, cum se scriu literele alfabetului conform principiilor scrierii ronde, un stil caligrafic elaborat în Franța la finalul secolului al XVI-lea ce creează o punte de legătură între scrierea gotică, robustă și pătrățoasă, a Evului Mediu și scrierea cursivă. Este un stil elegant, caracterizat de forme rotunde cu contrast mare între liniile groase și cele subțiri, astfel încât îți vei putea crea tu de acum încolo felicitarile pentru sărbători, tablourile din casă, cărțile de vizită, etichetele de produse s.a.m.d

Pe 19 octombrie coborâm din nou în subsolul POINT și în cel al minții și sufletului, la Vara în care mama a avut ochii verzi. Mai sunt doar câteva bilete pentru cea de-a doua reprezentație a serii, de la ora 21. Vei participa la un spectacol rar, vei auzi în căști toate gândurile lui Aleksy care petrece o ultimă vară cu mama lui muribundă.

O sensibilitate aparte ne trezește Invocarea Farmecului de Yannis Mavritsakis, un spectacol-lectură, parte din proiectul EUcitesc, Luna Literaturii Eruopene. Un fragment al piesei poate fi citit aici Iar dacă nu v-am convins, vă lăsăm și un synopsis pentru inspirație: “lipsită de orice bănuială, mama adună ierburi, tatăl bolnav visează la propria renaștere, câinele fidel vorbește cu demonii, iar fata întârzie să se întoarcă acasă − toți membrii familiei sunt oferiți ca hrană vie unui proces de execuție magică, izvorât din ideea unui paradis pierdut și transpunând imaginea pământului ca tărâm al morții”. Spectacolul are loc pe 20 octombrie, de la ora 17.00

Pe 23 și 24 octombrie avem Bun de export - spectacol selectat în FNT 2018. Că e bun tocmai am zis, așa că nu vă rămâne decât să veniți. Biletele, doar de data aceasta, se găsesc pe mystage, chiar aici.

Continuăm unul din proiectele noastre de suflet, ȘNUR, în care invităm spectacole independente. Așa că, pe 14 octombrie, am făcut tot posibilul să aducem pe scena Point cel mai bun spectacol de licență din generația nouă de la UNATC. Criticii îl consideră un diamant sau o trufă încă neafiliată unui stăpân (teatru) așa că vrem să îl vedeți chiar acum, în forma lui crudă, ieșită de pe băncile facultății. Haideți la ABSINTH, de la 19.30, să luați autograf regizoarei pentru că în curând îl veți scoate scump la licitație. Intrarea este liberă, iar dacă vreți să încurajați echipa artistică și altfel decât prin aplauze, vă încurajăm și noi să donați 25 de lei. 

Tot în cadrul Șnur mai avem invitate spectacolele:  Homo Americanus, cu/de Paul Cimpoieru - pe 21 octombrie, de la 19.30 și Colibri cu Daniel Popa și Irina Margareta Nistor - pe 28 octombrie, tot de la 19.30.    

Toate spectacolele din cadrul Șnur vor fi prezente la POINT o dată și-atât, deci e păcat să le ratezi, mai ales că intrarea este liberă! 

Pe 27 octombrie vom revedea cu drag Menajeria de sticlă de Tennessee Williams, în regia Alexandrei Penciuc. Va fi cu semne de întrebare și probabil tăcere după spectacol, pe drum înspre casă, dar noi credem că, uneori e foarte bine așa. 

Apoi, vom încheia luna cu un spectacol ce se joacă întotdeauna cu casa închisă și despre care simțim că nu mai e nevoie de nicio prezentare - O mie de motive, cu Florin Piersic jr - pe 31 octombrie, de la ora 20. Mai sunt foarte puține bilete, deci grăbește-te! 

Iar pentru a-ți oferi și mai multe motive să ne vizitezi în această lună, am verificat literatura de specialitate și se pare că nivelul de fericire și starea de împlinire personală sunt date de relaxarea activă. Cum vine asta? Păi, e bine să depui energie in antrenamentul mental cu ceva nou, surprinzător, care te captivează, din care obții rezultate imediate și creative. Să eviți dezhidratarea socială, amorțeala mentală. Somnul în exces, rutina, non-activitatea nu îți încarcă bateriile decât aparent, nu activează hormonii de fericire din organism care duc la un sistem imunitar solid. Dormim și tot ne simțim obosiți, somnul nu ne oferă stare de euforie, speranță, pozitivism. Așa că, printre picături, hai la Point să te vitaminizezi într-o perioadă friguroasă! Terms and conditionsCookie PolicyPolitică de confidențialitate